Spring til hovedindhold

31. juli 2023

Link tracking protection i Apple Mail IOS 17

Flere har spurgt om muligheden for at måle klik på links i mails forsvinder når Apple lancerer deres Link Tracking Protection i Apple Mail med IOS 17.

 

Hvorfor og hvordan vil Apple beskytte links i IOS 17, iPad OS 17 og Mac OS Sonoma?

Formålet med det nye Link Tracking Protection er helt kort, at beskytte brugerne mod at virksomheder registrerer deres adfærd på tværs af internettet.

Det som Apple vil gøre med den nye beskyttelse er, at lade deres mailprogram og browser fjerne nogle af de såkaldte "tracking-parametre" som forskellige systemer indsætter i links, for netop at kunne registrere brugernes adfærd på tværs af internettet - gennem forskellige mails, hjemmesider og apps.

Hvad bliver påvirket af den nye beskyttelse?

Det ser ud til, at det fra starten kun er Google, Facebook og Hubspots parametre, der identificerer unikke brugeres klik på specifikke annoncer og links i mails, som bliver fjernet.

Parametrene fjernes automatisk i såkaldt "Private Browsing mode", som man aktivt vælger når man vil bruge en browser relativt anonymt.

Det vil også være muligt aktivt at tilvælge beskyttelsen i almindelig browsing mode.

Det er kun den indbyggede Safari browser og Apples indbyggede mailprogrammer, der påvirkes - men de systemer anvendes også af langt de fleste Apple brugere.

Hvad betyder det konkret for virksomhedernes statistikker?

Målingen af brugernes af klik fra de forskellige links og annoncer vil stadig blive målt, så man både i mailstatistik og annoncestatistik kan se at der er blevet klikket.

Den nye beskyttelse påvirker altså IKKE klikstatistikkerne i dit email marketing program, ligesom åbningsstatistikkerne blev påvirket af IOS 15!

De handlinger som brugerne foretager efter de har klikket fra en annonce eller et link i en mail, vil ikke længere kunne spores tilbage til den specifikke brugeres specifikke klik - hvis sporingen er baseret på de ID'er som nu bliver fjernet.

Præcis hvordan det påvirker de enkelte virksomheders statistikker og rapportering afhænger helt af hvordan de bruger informationen fra de unikke parametre som nu fjernes.

Det kan f.eks. betyde at køb som foretages direkte efter at have klikket på et link i en mail eller i en annonce, ikke længere kan spores tilbage til hvad det præcis var for et klik der førte til salget.

Specifikt for Yulsn Marketing Cloud påvirker den nye beskyttelse IKKE måling af salg fra forskellige mails, idet vi ikke baserer målingen på data opsamlet i browseren.

Hvad bliver næste skridt i kampen for at beskytte brugernes data - og gøre det svære for virksomheder at måle adfærd og resultater præcist?

De fleste forventer, at fjernelsen af unikke ID'er, som lige nu kun ser ud til at omfatte Google, Facebook og Hubspot, snart vil omfatte systemer som f.eks. MailChimp, Klaviyo, TikTok samt andre meget udbredte systemer og sociale medier.

Det forventes også generelt at indsatsen for beskyttelse af brugerdata fortsætter.

Derfor er der - og bør der fortsat være - stigende fokus fra virksomheder på at arbejde med det som i 1999 blev lanceret af Seth Godin som "Permission Marketing".

Ud over stigende fokus på at virksomheder selv skal skabe og "eje" relationer direkte med deres individuelle kunder, så gør udviklingen også at virksomhederne må vænne sig til at det bliver sværere at måle præcist hvilke dele af markedsføringen der giver hvilke resultater.

Især virksomheder der har været dygtige til at skabe stor vækst ved at vide præcis hvor meget værdi specifikke annoncer har skabt - og dermed automatisk har kunne skalere præcis det der var økonomisk rentabelt - bliver tvunget til at basere deres beslutninger på mindre detaljeret viden fremover.

Kilder:

Har du brug for hjælp, så er vi altid klar

Hvis du har konkrete problemstillinger, som du har brug for hjælp til, så er du altid velkommen til at ringe eller skrive til os - også selvom du ikke lige er klar til at købe noget af os. Tag fat i os på tlf. 21 37 25 85 eller info@yulsn.com. Eller kontakt en af vores medarbejdere direkte.

Torben Rasmussen

Direktør, partner